Hand in Hand
Door: Daan
Blijf op de hoogte en volg Danielle
28 Juni 2006 | Ghana, Tamale
Gister ochtend voelde ik me moe maar me tijd gaat snel hier dus besloot ik wel naar hand in hand te gaan. Dat is 5 uur van Tamale vandaan. David en Eefje ( vrijwilligers) gaan met me mee. Om half 10 nog even naar de bank en om 10 uur naar de bus. Helaas was deze nog niet vol en moesten we wachen tot de laatste plaats ook gevult is dus we wachte voor anderhalf uur!
Om half 12 gingen we eindeijk. Rian bleef thuis helaas, later de middag hoorde ik dat ook zij malaria had! Na 5 uur met de bus en daarna een taxi gescoord te hebben kwamen we aan op project hand in hand. Dat is opgericht door een nederlandse man en dat is een onderkomen en werkplaats voor gehandicapte kinderen. Toen we binnen kwam was het even schrikken, ik zag een jongen met allemaal bulten over zijn hele lichaam, de mongolide mensen en zow zijn het zelfde als bij ons, alleen nu echt helemaal niet te verstaan hihi.
Nou ik kreeg me toch een leuk hutje, rond met twee bedden en een stoeltje en een spiegel en jaja toiletpapier, alleen dit keer geen wc hihi. Heb een muurtje aan me hutje vast waar ik me kan wassen met kraan en kan plassen en voor de grote behoefte moet ik naar de deel toilet hihi! Gister spagetti gegeten ( ze hebben geen menu, je eet wat de pot schaft) daarna wat gebabbelt en naar bed want door die drugs en alle nieuwe dingen raak je uitgeput.
Vandaag haden we een taxi geregeld voor 30 euro en die zou ons dan heel de dag rond rijden.
Helaas is David vannacht heel ziek geworden, koorts aanvallen en die moest naar het ziekenhuis, dus ben ik aleen gegaan voor 20,
eerst zijn we naar de apen gegaan. dat is een woud waar de apen los rennen tussen de mensen, de mensen denken dat het mensen zijn in de apen en daarom worden ze goed behandelt en zelfs begraven. dit was erg kick, ze zijn heel schuw maar toch aten ze een maiskolf uit me hand.
Daarna zijn we naar de kentuki hihi watervallen gegaan 1 kleintje en 1 hele grote wow wat een lawaai, en je werd er ook nat van en het was koel daar echt zow kick. daar een tijdje gebeleven, toen naar de kentuki markt, daar zoef 5 min over heen dus van ff me vrouwelijke gevoelens uiten op de markt was geen spraken! en nu eindelijk vlak bij hand in hand is een internet cafe en daar ben ik nu.
De kids van H en H maken sieraden en ik ga daar zo even inslaan oww das wel erg mooi en leuk allemaal, ik hoorde net dat het met David iets beter gaat. Gelukkig en met Rian ook.
Met mij ook hoor, morgen ochtend ga ik weer met het busje naar huis want vrijdag hebben we de benaming van het kind dat in de tuin geboren is. Dan moet ik me Ghaneze jurk aan hihi!
Maare ik ga want ik moet me een partytje plassen dat komt van al dat water hier hahaha,
Myriam gefeliciteerd met je diploma!!
San gefeliciteerd met je indicatie nu maar afwachten!
Pap Mam Zus Daan miss jullie 2 much!!
Weer iedereen bedankt voor hun berichtjes ook de nieuwe mensen!!!! Thanks en love from Ghana,
Daan
Ps ook wij ( Ghana) liggen er uit met voetbal maar wij zijn verder gekomen dan jullie hihi ;-)
Kuzzzz
28 Juni 2006 - 14:59
Marleen:
Heb je malaria?? Ow jee zeg! Wat vervelend! Zeker als je je er niet lekker door voelt. Nou beterschap dan maar!
groetjes Marleen -
28 Juni 2006 - 19:55
Ad:
Hoi Daan
Ziek geweest? da's niet zo mooi!
Maar gelukkig weer wat beter?
Je heb eigenlijk geen tijd om ziek te zijn he.
Je moet zo veel zien in zo'n korte tijd,en dat reizen gaat ook niet al te snel!
Genieten dus he
Gaaf van die olifanten zeg,op 2 meter pfffffff
nou tot volgende keer!
Groetjes Ad -
28 Juni 2006 - 20:48
Yvonne:
Hoi lieverd, ik ben blij dat het nog goed met je gaat, hopen dat het niet erger wordt.Gaaf lijkt me dat zeg, Hand in Hand, daar zijn Tries en ik nooit geweest,leuk zien wij het straks door jouw foto`s.Molepark is ook echt super hé, Daan.
Poezzy en Moor maken het prima, vanavond Cynthia gesproken, gaat héél goed.
Nou wijffie doe oedereen maar de groetjes van ons. kus mam. -
29 Juni 2006 - 07:16
Zus:
Ha zus,
Weer een prachtig verhaal, wat kan je toch leuk schrijven. Het is net of ik er ook zit, hihihi.
Super dat je zoveel doet, ik ben erg benieuwd naar de foto's.
Oja het eten op dinsdagavond is toch anders als je er niet ij bent!!
Dikke kuzzz Tries -
29 Juni 2006 - 08:51
Chantal:
Hoi wijffie,
Wat maak jij toch een hoop mee. Wat super allemaal. Het is zo leuk om alles vanaf deze plek mee te kunnen maken. Je komt toch wel terug naar Nederland he? Niet dat jij het in je bol haalt om daar te blijven hoor. Geniet er nog van het is zo weer voorbij. Veel liefs van ons, kus van de kids. -
29 Juni 2006 - 20:30
John:
Lieve Daan.
Super wat je allemaal meemaakt. Ik ben vandaag in je villa geweest. alles goed, de muizen hebben de kattebrokken in de schuur ontdekt. Gras is hoger dan het oerwoud in Molepark. Zie je volgende week vrijdag.
Hou je taai.
Pa -
30 Juni 2006 - 15:57
Nicole:
Pfff meid meid wat een avonturen weer. ik hoop dat je je al stukken beter voelt nu. zo echt super bruut van die Ollifantjes!! maak je hier idd op de dierentuin na niet meer mee denk ik!
nou hier alles zn gangetje, weinig nieuws eigenlijk...dus ik ga je zien! tot gauw, veel plezier nog! Liefs Nicole